Makaróny s brokolicí a květákem
55 min.
Ingredience
- 175gramůKvěták
- 175gramůBrokolice
- 350gramůMakarony milánské
- 1kusCibule
- 45mililitrůLněné semínko
- 4gramyŠafrán
- 20mililitrůRozinky tmavé
- 30mililitrůRajčatová pasta
- 4kusyAnčovičky konzervované
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstSýr Parmezán
- 2litryVoda pitná
- 45mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
32 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Růžičky květáku vaříme 3 minuty v osolené vodě. Přidáme růžičky brokolice a vaříme další 2 minuty. Uvařenou zeleninu zatím ponecháme stranou.
- 2Ve vroucí vodě, ve které se vařila zelenina, uvaříme těstoviny.
- 3Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme v pánvi do zlatova. Přimícháme lněná semínka, vařenou brokolici a květák. Šafránový prášek rozpustíme v 15 ml teplé vody a vlijeme do hrnce se zeleninou. Poté nasypeme rozinky a přidáme pastu ze sušených rajčat. Aby měla směs zeleniny konzistenci omáčky, nalijeme do ní několik sběraček vody, ve které se vaří těstoviny. Opepříme.
- 4Zamícháme, vaříme 2 minuty a přidáme nakrájené ančovičky nakládané v olivovém oleji. Těstoviny slijeme a přimícháme k zeleninové směsi. Vše promícháme, ochutnáme a popřípadě dosolíme. Posypeme nastrouhaným parmezánem a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.