Makaróny s brokolicí a květákem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
32 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Růžičky květáku vaříme 3 minuty v osolené vodě. Přidáme růžičky brokolice a vaříme další 2 minuty. Uvařenou zeleninu zatím ponecháme stranou.
  • 2
    Ve vroucí vodě, ve které se vařila zelenina, uvaříme těstoviny.
  • 3
    Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme v pánvi do zlatova. Přimícháme lněná semínka, vařenou brokolici a květák. Šafránový prášek rozpustíme v 15 ml teplé vody a vlijeme do hrnce se zeleninou. Poté nasypeme rozinky a přidáme pastu ze sušených rajčat. Aby měla směs zeleniny konzistenci omáčky, nalijeme do ní několik sběraček vody, ve které se vaří těstoviny. Opepříme.
  • 4
    Zamícháme, vaříme 2 minuty a přidáme nakrájené ančovičky nakládané v olivovém oleji. Těstoviny slijeme a přimícháme k zeleninové směsi. Vše promícháme, ochutnáme a popřípadě dosolíme. Posypeme nastrouhaným parmezánem a můžeme servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.