Makarony s gorgonzolovou omáčkou

40 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
11 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Makarony uvaříme podle návodu na obalu.
  • 2
    Z gorgonzoly odkrojíme kůrku,sýr nakrájíme na kostičky a v širokém hrnci při nízké teplotě necháme pozvolna rozpustit.Přimícháme smetanu,osolíme,opepříme,osladíme a za stálého míchání necháme 3-5 minut povařit (dokud směs nezhoustne).
  • 3
    V takto připravené sýrové omáčce ohřejeme plátky šunky (parmská) překrojené napůl.
  • 4
    Makarony s gorgonzolovou omáčkou na talíři ozdobíme najemno nasekanou zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.