Makarony s gorgonzolovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150gramůŠunka parmská
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžícePetržel - nať
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
11 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Makarony uvaříme podle návodu na obalu.
- 2Z gorgonzoly odkrojíme kůrku,sýr nakrájíme na kostičky a v širokém hrnci při nízké teplotě necháme pozvolna rozpustit.Přimícháme smetanu,osolíme,opepříme,osladíme a za stálého míchání necháme 3-5 minut povařit (dokud směs nezhoustne).
- 3V takto připravené sýrové omáčce ohřejeme plátky šunky (parmská) překrojené napůl.
- 4Makarony s gorgonzolovou omáčkou na talíři ozdobíme najemno nasekanou zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.