Makarony s houbami a jarní cibulkou

60 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
8 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Vhodíme špagety a snížíme teplotu, uvaříme podle návodu na obalu. Poté špagety scedíme pod studenou vodou.
  • 2
    Do pánve nalijeme oba druhy oleje, rozpálíme a přidáme na proužky rozkrájenou slaninu. Smažíme asi 5 minut, poté slaninu dáme stranou.
  • 3
    Do stejné pánve vložíme margarín a plátky česneku, necháme asi minutu orestovat. Poté přisypeme nakrájenou hlívu ústřičnou a houby shimeji. Smažíme, dokud nejsou dostatečně měkké.
  • 4
    Do hlubší pánve vlijeme Mirin, dashi, sójovou omáčku, pepř, přidáme slaninu a vaříme asi 10 minut, dokud se neodpaří část tekutiny. Přidáme zbytek margarínu, houby enoki, makarony a dobře promícháme. Osolíme, opepříme. Podáváme v hlubších miskách, navrch posypeme pokrájenou jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.