Makarony s houbami a jarní cibulkou
60 min.
Ingredience
- 3plátkyAnglická slanina
- 35gramůMargarín
- 3stroužkyČesnek
- 250gramůHlíva ústřičná
- 300gramůHouba shimeji
- 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 500mililitrůGranule dashi
- 1lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 1špetkaPepř bílý
- 100gramůHouby enoki
- 1kusCibulka jarní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaOlej slunečnicový
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 0,5lžičkaOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
8 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Vhodíme špagety a snížíme teplotu, uvaříme podle návodu na obalu. Poté špagety scedíme pod studenou vodou.
- 2Do pánve nalijeme oba druhy oleje, rozpálíme a přidáme na proužky rozkrájenou slaninu. Smažíme asi 5 minut, poté slaninu dáme stranou.
- 3Do stejné pánve vložíme margarín a plátky česneku, necháme asi minutu orestovat. Poté přisypeme nakrájenou hlívu ústřičnou a houby shimeji. Smažíme, dokud nejsou dostatečně měkké.
- 4Do hlubší pánve vlijeme Mirin, dashi, sójovou omáčku, pepř, přidáme slaninu a vaříme asi 10 minut, dokud se neodpaří část tekutiny. Přidáme zbytek margarínu, houby enoki, makarony a dobře promícháme. Osolíme, opepříme. Podáváme v hlubších miskách, navrch posypeme pokrájenou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.