Makarony s hřebenatkami
40 min.
Ingredience
- 600gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžíceBazalka
- 8kusůHřebenatka
- 25gramůOříšky piniové
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
17 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
293 mg
Cukr
936 mg
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme makarony, či jiné těstoviny, až jsou měkké.
- 2Před koncem varu těstovin, na oleji 1 minutu restujeme pokrájený česnek, poté vsypeme oříšky a restujeme, až zezlátnou. Přidáme vyloupané a pokrájené hřebenatky a krevety a restujeme až změní barvu. Ochutíme pepřem a solí podle chuti.
- 3Když jsou těstoviny měkké, scedíme je a vrátíme zpět do hrnce, přidáme krevety s hřebenatkami, ozdobíme posekanými bazalkovými lístky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.