Makarony s lososem a omáčkou ze slávek
40 min.
Ingredience
- 250gramůRajčata
- 200gramůMušle slávky
- 400gramůLosos - filety
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžícePažitka
- 400gramůMakarony milánské
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rajčata nařízneme a na 30 vteřin ponoříme do vařící vody. Potom je zchladíme ve studené vodě a slupku oloupeme, dužinu nakrájíme na kostičky.
- 2Slávky i lososa omyjeme, osušíme, lososa nakrájíme na proužky. Česnek očistíme a nasekáme najemno.
- 3Na pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek a osmahneme jej. Následně přidáme kousky rajčat a vaříme 5 minut. Poté přidáme slávky a lososa, promícháme a za občasného míchání vaříme dalších 5 minut.
- 4Omáčku osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou pažitku. Omáčku udržujeme teplou.
- 5V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme podle návodu na obalu makarony. Scedíme, propláchneme pod studenou vodou a ihned servírujeme na připravené talíře. Podáváme s rybí omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.