Makarony s marinovaným ovčím sýrem
30 min.
Ingredience
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 4litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžíceOlej rostlinný
- 250gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 4lžíceOlej olivový
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžíceMajoránka
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené lístky bazalky, petrželky a majoránky najemno nasekáme. Přidáme 4 lžíce olivového oleje, prolisovaný česnek, sůl, pepř a cayenský pepř. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s bylinkovým olejem. Necháme asi 20 minut odležet. Makarony uvaříme v mírně osolené vodě s trochou oleje, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Uvařené makarony upravíme na talíře a poklademe marinovaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.