Makarony s Venušinými mušlemi a bazalkovým pestem
65 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 2hrstiBazalka
- 1stroužekČesnek
- 30gramůOříšky piniové
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 400gramůMušle Venušiny
- 1lžíceCitronová šťáva
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
17 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Opláchneme bazalku a osušíme ji. Lístky otrháme najemno nasekáme. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme najemno. Piniové oříšky též nasekáme najemno. Bazalku, česnek a piniové oříšky dáme do menší misky a zalijeme 3 lžícemi olivového oleje. Dochutíme solí a pepřem a pesto promícháme.
- 2Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Nahřejeme si dostatečně velkou mísu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a přendáme do připravené nahřáté mísy.
- 3Mušle omyjeme, otevřené rovnou vyhodíme, zbytek necháme okapat. Ve velké pánvi rozpálíme zbytek oleje a přidáme citronovou šťávu. V pánvi pod pokličkou mušle několik vteřin podusíme, aby se otevřely. Ty, které se neotevřely, vyhodíme.
- 4K makaronům přidáme pesto a mušle, promícháme. Upravíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.