Makarony s Venušinými mušlemi a bazalkovým pestem

65 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
17 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchneme bazalku a osušíme ji. Lístky otrháme najemno nasekáme. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme najemno. Piniové oříšky též nasekáme najemno. Bazalku, česnek a piniové oříšky dáme do menší misky a zalijeme 3 lžícemi olivového oleje. Dochutíme solí a pepřem a pesto promícháme.
  • 2
    Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Nahřejeme si dostatečně velkou mísu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a přendáme do připravené nahřáté mísy.
  • 3
    Mušle omyjeme, otevřené rovnou vyhodíme, zbytek necháme okapat. Ve velké pánvi rozpálíme zbytek oleje a přidáme citronovou šťávu. V pánvi pod pokličkou mušle několik vteřin podusíme, aby se otevřely. Ty, které se neotevřely, vyhodíme.
  • 4
    K makaronům přidáme pesto a mušle, promícháme. Upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.