Makarony s Venušinými mušlemi a rajčatovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1kilogramMušle Venušiny
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3stroužkyČesnek
- 80mililitrůOlej olivový
- 850gramůRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 4lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
27 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Zaděnky neboli Venušiny mušle omyjeme a očistíme. Otevřené mušle vyhodíme. Zavřené mušle dáme do hrnce a zalijeme citronovou šťávou a vodou, poté vaříme na mírném ohni přikryté pokličkou asi 8 minut, dokud se mušle neotevřou. Zavřené mušle opět vyhodíme. Z otevřených vyjmeme maso a odložíme stranou.
- 2Stroužky česneku oloupeme a pomocí nože utřeme. Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj česnek a 5 minut ho podusíme. Poté přidáme na pánev rajčata i se šťávou a vše promícháme. Směs přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme pod pokličkou zhruba 20 minut. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme maso z mušlí a prohřejeme ho.
- 3Petrželku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Poté je vložíme zpět do hrnce, přidáme omáčku s masem, petrželku a opatrně promícháme. Podáváme v nahřáté míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.