Makarony s Venušinými mušlemi a rajčatovou omáčkou

60 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
27 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zaděnky neboli Venušiny mušle omyjeme a očistíme. Otevřené mušle vyhodíme. Zavřené mušle dáme do hrnce a zalijeme citronovou šťávou a vodou, poté vaříme na mírném ohni přikryté pokličkou asi 8 minut, dokud se mušle neotevřou. Zavřené mušle opět vyhodíme. Z otevřených vyjmeme maso a odložíme stranou.
  • 2
    Stroužky česneku oloupeme a pomocí nože utřeme. Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj česnek a 5 minut ho podusíme. Poté přidáme na pánev rajčata i se šťávou a vše promícháme. Směs přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme pod pokličkou zhruba 20 minut. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme maso z mušlí a prohřejeme ho.
  • 3
    Petrželku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Poté je vložíme zpět do hrnce, přidáme omáčku s masem, petrželku a opatrně promícháme. Podáváme v nahřáté míse.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.