Makaróny se čtyřmi druhy sýra
75 min.
Ingredience
- 250gramůMakarony milánské
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 600mililitrůMléko plnotučné
- 100mililitrůVíno bílé
- 500gramůSýr Ementál (Primátor)
- 50gramůSýr Fontina
- 50gramůSýr Gorgonzola
- 75gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1129 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
68 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
584 mg
Postup přípravy
- 1Troubu zahřejeme na 180 stupňů. Těstoviny uvaříme podle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
- 2Mezitím necháme v pánvi vzpěnit máslo, zaprášíme moukou a smažíme za stálého míchání 2 minuty. Postupně přiléváme mléko. Po každém přidání zamícháme vznikající omáčku šlehací metlou. Přilijeme smetanu spolu se suchým bílým vínem. Uvedeme do varu. Vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Poté ji odstavíme.
- 3Do omáčky přisypeme nastrouhaný sýr ementál a sýr fontina spolu s gorgonzolou nakrájený na malé kostičky. Nakonec přisypeme třetinu nastrouhaného parmezánu. Promícháme a popřípadě dosolíme a dopepříme.
- 4Uvařené těstoviny dáme do pekáče, promícháme s omáčkou a vršek zasypeme zbývajícím nastrouhaným parmezánem. Pečeme 30 minut do zlatohněda. Poté můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.