Makaróny se čtyřmi druhy sýra

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1129 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
68 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
584 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu zahřejeme na 180 stupňů. Těstoviny uvaříme podle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
  • 2
    Mezitím necháme v pánvi vzpěnit máslo, zaprášíme moukou a smažíme za stálého míchání 2 minuty. Postupně přiléváme mléko. Po každém přidání zamícháme vznikající omáčku šlehací metlou. Přilijeme smetanu spolu se suchým bílým vínem. Uvedeme do varu. Vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Poté ji odstavíme.
  • 3
    Do omáčky přisypeme nastrouhaný sýr ementál a sýr fontina spolu s gorgonzolou nakrájený na malé kostičky. Nakonec přisypeme třetinu nastrouhaného parmezánu. Promícháme a popřípadě dosolíme a dopepříme.
  • 4
    Uvařené těstoviny dáme do pekáče, promícháme s omáčkou a vršek zasypeme zbývajícím nastrouhaným parmezánem. Pečeme 30 minut do zlatohněda. Poté můžeme servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.