Makarony se sýrem a špenátem
50 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 2500mililitrůVoda pitná
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyMuškátový oříšek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSýr Ricotta
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
760 mg
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Zbylé listy spaříme horkou vodou, přendáme je do studené vody, ochladíme, necháme okapat a posekáme nadrobno. Česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme špenát, česnek, osmažíme, ochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátem.
- 3Makarony vložíme do mísy, přimícháme obsah pánve i s máslem, dobře promícháme, rozdělíme na talíře a každou porci posypeme rozdrobenou ricottou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.