Makedonská rýžová pilau s pistáciemi
70 min.
Ingredience
- 300gramůRýže loupaná
- 3lžícePistácie
- 3lžíceKorintky
- 4lžíceOlej olivový
- 2kusyCibule
- 3lžíceRajčata sušená sterilovaná
- 1lžičkaŠalvěj sušená
- 1lžičkaPetržel kudrnka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaHřebíček
- 1litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Sušená rajčata namočíme do vody. Cibuli nadrobno pokrájíme a na rozpáleném oleji krátce orestujeme. Přisypeme rýži, nasekané pistácie a podusíme cca 5 minut.
- 2Poté vmícháme korintky, rajčata, šalvěj, petrželku a hřebíček a zalijeme horkým vývarem. Zakryté poklicí dusíme na mírném ohni cca 45 minut. Hotový pokrm ochutíme solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.