Makrela na toastu s teplým bramborovým salátem
60 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusMakrela obecná
- 4kusyCibule
- 6lžicPažitka
- 6kusůBrambory
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1kusBageta
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
30 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
13 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Z čerstvé malé makrely odkrojíme od hlavy podle páteře dva plátky, zbavíme je kostí a na kůži uděláme blízko sebe příčné zářezy, aby se ryba při pečení nekroutila. Na kolečka nakrájíme 4 jarní cibulky, nadrobno větší svazek pažitky.
- 2V osolené vodě doměkka uvaříme ve slupce brambory, necháme je mírně vychladnout a nakrájíme je na kostky. Bramborové kostky potom v misce smícháme s cibulkou, pažitkou, citrónovou šťávou a zakysanou smetanou. Osolíme a opepříme podle chuti. Malou bagetu rozkrojíme podél a nasucho opečeme, na obě části pak v silné vrstvě navršíme bramborový salát.
- 3Makrelové plátky opékáme v pánvi na olivovém oleji kůží dospod, až je kůže křupavá, po obrácení opékáme z druhé strany ještě několik minut. Opečenou makrelu položíme na opečenou bagetku se salátem.
- 4Toast s makrelou servírujeme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.