Makrela po orientálsku
40 min.
Ingredience
- 20gramůKopr čerstvý
- 150gramůZelenina kořenová
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 300gramůTuk
- 1500gramůMakrela obecná
- 100gramůKedlubna
- 50gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 3gramyDivoké koření celé
- 1gramHřebíček
- 2decilitryVíno bílé
- 10gramůPetržel - nať
- 100gramůCibule
- 100gramůKvěták
- 100gramůCitrony
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
40 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a opláchnuté makrely osušíme, osolíme, opepříme a v horkém tuku je po obou stranách opečeme dozlatova. Ryby vyjmeme.
- 2Do tuku od opékání vložíme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, růžičky květáku, zelený hrášek a oloupané, pokrájené kedlubny. Přidáme divoké koření, hřebíček, zalijeme vínem a dusíme.
- 3Do zeleniny přidáme omytý, na plátky nakrájený citron, rajčatový protlak, vložíme opečené makrely a vše dusíme pod poklicí doměkka.
- 4Při podávání klademe rybu na teplý talíř, přelijeme ji omáčkou a posypeme sekaným koprem a petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.