Makrela po orientálsku

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
40 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a opláchnuté makrely osušíme, osolíme, opepříme a v horkém tuku je po obou stranách opečeme dozlatova. Ryby vyjmeme.
  • 2
    Do tuku od opékání vložíme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, růžičky květáku, zelený hrášek a oloupané, pokrájené kedlubny. Přidáme divoké koření, hřebíček, zalijeme vínem a dusíme.
  • 3
    Do zeleniny přidáme omytý, na plátky nakrájený citron, rajčatový protlak, vložíme opečené makrely a vše dusíme pod poklicí doměkka.
  • 4
    Při podávání klademe rybu na teplý talíř, přelijeme ji omáčkou a posypeme sekaným koprem a petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.