Makrela po provensálsku
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůCibule
- 200mililitrůVíno bílé
- 80gramůRajčata
- 600gramůRýže dušená
- 600gramůMakrela obecná
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Makrely očistíme a nakrájíme na podkovy. Osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a krátce orestujeme. Přidáme kousky ryby a orestujeme ze všech stran. Podlijeme vínem, přidáme posekanou petrželku, prolisovaný česnek a pokrájená rajčata. Přiklopíme a dusíme 20 minut.
- 3Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.