Makrela s fenyklovým salátem

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
33 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
133 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Makrelu nakrájíme na povrchu do mřížky, potřeme olejem, osolíme, opepříme. Vnitřek ryby také potřeme olejem, nasolíme a opepříme, vložíme několik plátků citronu, spíchneme párátkem. Plátky citronu rozložíme i po a přetáhneme potravinářskou síťkou nebo ovážeme nití, aby se nesesmekly. Makrelu grilujeme 20 minut, až je dobře propečená.
  • 2
    Mezitím si připravíme fenyklový salát. Do mísy nakrájíme fenykl, přidáme kapary, prolisovaný česnek, petržel, zakapeme citronovou šťávou a olejem, podle chuti osolíme, opepříme. Hotový salát podáváme jako přílohu ke grilované makrele, kterou ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.