Makrely na houbách
40 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 1kusČesnek
- 30mililitrůOlej olivový
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůŠalotka
- 100mililitrůVíno bílé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1000gramůMakrela obecná
- 20gramůPetržel - nať
- 50mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očistíme žampiony a pokrájíme na tenké plátky. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Oloupeme cibuli a šalotky, nasekáme. Ryby ostrým nožem otevřeme, vykucháme, vyjmeme z nich páteř, vykrájíme plátky. Osolíme a opepříme.
- 2V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, osmažíme na něm po obou stranách plátky ryb, vyjmeme je z pánve a udržujeme teplé. Ve stejné pánvi osmažíme na zbývajícím oleji nasekanou cibuli, nasekané šalotky, oloupaný a mírně podrcený česnek. Stroužek česneku vyhodíme, přisypeme na plátky pokrájené žampiony a několik minut je na prudkém plameni smažíme. Přilijeme ocet, necháme ho zcela vyvařit. Připravenou směs rozdělíme na osmažené rybí plátky, posypeme vše nasekanou petrželkou a hotový pokrm podáváme horký na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.