Makrely nebo filé zapečené se smetanou
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 1kusSardelová pasta
- 2lžíceStrouhanka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 800gramůTreska aljašská
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 0,25litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
27 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
639 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Máslo smícháme se sardelovou pastou a potřeme jím porce ryb. V případě, že sardelovou pastu nemáme, rybu pouze osolíme.
- 2Cibuli nakrájenou na kroužky podusíme v ohnivzdorné misce, vložíme na ni ryby a dáme péct do trouby. Po deseti minutách polijeme rybu polovinou smetany, posypeme strouhanou houskou a pečeme dalších 10 minut. Druhou polovinu smetany smícháme se žloutkem, rozmícháme ji se šťávou z ryb a na závěr touto směsí rybu polijeme a posypeme nasekanou petrželovou natí.
- 3Jako přílohu podáváme brambory vařené a sypané petrželovou natí spolu s dílky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.