Makrely nebo filé zapečené se smetanou

40 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
27 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
639 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo smícháme se sardelovou pastou a potřeme jím porce ryb. V případě, že sardelovou pastu nemáme, rybu pouze osolíme.
  • 2
    Cibuli nakrájenou na kroužky podusíme v ohnivzdorné misce, vložíme na ni ryby a dáme péct do trouby. Po deseti minutách polijeme rybu polovinou smetany, posypeme strouhanou houskou a pečeme dalších 10 minut. Druhou polovinu smetany smícháme se žloutkem, rozmícháme ji se šťávou z ryb a na závěr touto směsí rybu polijeme a posypeme nasekanou petrželovou natí.
  • 3
    Jako přílohu podáváme brambory vařené a sypané petrželovou natí spolu s dílky citrónu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.