Makrely smažené s rozmarýnem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1553 kcal
Bílkoviny
153 g
Tuky
102 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
102 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Makrely očistíme, omyjeme, osušíme a vně i uvnitř osolíme, do každé ryby vložíme snítku rozmarýnu. Česnek rozdrtíme, citron rozkrájíme na měsíčky.
  • 2
    Na pánvi na oleji osmažíme dozlatova česnek, poté ho děrovanou naběračkou vyjmeme a odložíme. Do výpeku naskládáme ryby, opepříme je a na mírnějším plameni je smažíme z obou stran. Poté ryby zakapeme citronovou šťávou, podlijeme vodou, přiklopíme a asi 10 minut dusíme.
  • 3
    Makrely podáváme s dílky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.