Makrely smažené s rozmarýnem
40 min.
Ingredience
- 8kilogramůMakrela obecná
- 6stroužkůČesnek
- 1lžičkaSůl
- 6kusůRozmarýn čerstvý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 80mililitrůVoda pitná
- 1kusCitrony
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1553 kcal
Bílkoviny
153 g
Tuky
102 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
102 mg
Postup přípravy
- 1Makrely očistíme, omyjeme, osušíme a vně i uvnitř osolíme, do každé ryby vložíme snítku rozmarýnu. Česnek rozdrtíme, citron rozkrájíme na měsíčky.
- 2Na pánvi na oleji osmažíme dozlatova česnek, poté ho děrovanou naběračkou vyjmeme a odložíme. Do výpeku naskládáme ryby, opepříme je a na mírnějším plameni je smažíme z obou stran. Poté ryby zakapeme citronovou šťávou, podlijeme vodou, přiklopíme a asi 10 minut dusíme.
- 3Makrely podáváme s dílky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.