Malé bramborové koláčky

35 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech na pečení vymažeme polovinou oleje, česnek oloupeme a nasekáme na drobno. Zbylý olej rozehřejeme v menší pánvi a česnek na něm asi 1 minutu podusíme. Potom pánev odstavíme.
  • 2
    Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, asi 2 mm. Ty pak rozdělíme na 8 porcí a utvoříme z nich kulaté koláčky tak, aby se plátky vzájemně částečně překrývaly a vytvářely kolečko o průměru asi 10 cm. Takto vytvarované je narovnáme na vymaštěný plech.
  • 3
    Plátky brambor potřeme česnekovým olejem a posypeme lžící sušeného tymiánu, nastrouhaným sýrem, solí a pepřem. Pečeme je v předehřáté troubě na 225 °C asi 15–20 minut. Během pečení plátky několikrát přitiskneme lžící, nebudou se tolik rozpadat.
  • 4
    Hotové koláčky dáme na talíře a ozdobíme snítkami tymiánu. Ihned podáváme jako samostatnou chuťovku, případně jako přílohu k masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.