Malé pirohy s houbovou nádivkou

50 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté čerstvé tvrdší houby (hříbky, lišky, kozáky) pokrájíme. V hrnci přivedeme k varu asi 2 litry vody, jakmile se začne vařit, vložíme do ní houby a vaříme přibližně 3 - 5 minut. Poté scedíme, v sítu propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Následně je nahrubo pomeleme na masovém strojku. Očistíme cibuli, drobně ji pokrájíme a v pánvi zpěníme. Přidáme houby, podle chuti sůl, pepř a houby vydusíme z vlastní šťávy. Petrželovou nať omyjeme, vodu setřepeme, nať velmi jemně pokrájíme a přimícháme k houbám. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a odstavíme z plotny.
  • 2
    Oloupeme brambory, omyjeme a uvaříme ve 4 dl vody do měkka. Vaříme přibližně 15 minut, scedíme, ještě teplé protlačíme lisem do mísy. Přidáme prosátou mouku, Maizenu, 0,5 lžičky soli a vejce. Těsto dobře prohněteme, musí být polotuhé a vláčné. Dáme ho na pomoučený vál a rozválíme na placku, silnou asi 4 - 5 mm. Malou kulatou formičkou o průměru 5 - 7 cm vykrájíme kolečka, lžičkou dáme do středu houbovou nádivku, okraje potřeme vodou, kolečka přehneme na polovinu a okraje k sobě pevně přitiskneme. Poté oba koncové růžky spojíme a vytvoříme polokornoutek.
  • 3
    Očištěné cibule drobně pokrájíme a osmažíme na rozpuštěném másle do zlatova. Připravené pirohy vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou, promícháme, když pirohy vyplavou napovrch, pomalu je vaříme ještě asi 5 - 6 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, položíme na talíře, polijeme rozpuštěným máslem s osmaženou cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.