Malé věže v Pise
34 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 5kusůRajčata
- 1,5lžičkySůl
- 1lžíceKopr čerstvý
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaOregano sušené
- 420gramůMozzarella
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceMeduňka
- 2lžíceOlej olivový
- 3špetkyPepř bílý
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkySůl mořská
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 1kusRohlíky bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
37 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytý lilek nakrájíme na plátky, které osolíme (1 lžička) a necháme asi 20 minut vypotit. Pak je opláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Čerstvý kopr omyjeme a velmi drobně pokrájíme.
- 2Omytá středně velká rajčata osušíme, odkrojíme místa v okolí stopek a nakrájíme na plátky silné 4-5 mm, které dáme do mísy, ochutíme je solí (asi 0.5 lžičky), čerstvě pomletým pepřem 4 barev, extra olivovým olejem, sušeným oreganem a koprem. Rajčata promícháme a necháme asi 20 minut marinovat.
- 3Mozzarellu nakrájíme na plátky. Menší žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 3-4 mm. Oloupaný česnek pokrájíme na tenké plátky. Meduňku omyjeme, vodu setřepeme a lístky otrháme.
- 4V pánvi na rozpáleném oleji zprudka orestujeme lilek, který jsme posypali bílým pepřem, z každé strany dozlatova. Restujeme přibližně po půl minutě z každé strany. Poté vyjmeme z omastku a papírovým ubrouskem zbavíme přebytečného tuku. K omastku do pánve přidáme 0.5 lžíce másla a restujeme žampiony s česnekem dozlatova, pak je hned vyjmeme z tuku, odložíme do misky, ochutíme mořskou solí, drceným kmínem a promícháme.
- 5Rohlík nakrájíme zešikma na plátky silné asi 5 mm. Na pokrájený rohlík položíme střídavě plátky rajčat, žampionů s česnekem, Mozzarellu a lilek. Mozzarellu s lilkem dáme 2 x.
- 6Každou věž ozdobíme meduňkovými lístky, zachytíme delšími párátky, dáme je na mísu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.