Malidžano-lilkový salát
45 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
36 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme, osušíme, celé položíme na plech a upečeme je nasucho v troubě při 185°C. Upečené lilky mají až černou barvu.
- 2Mírně vychladlé lilky sloupneme a v míse je rozmačkáme vidličkou.
- 3Přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný balkánský sýr, rozsekané vlašské ořechy, vše promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
- 4V pánvičce rozehřejeme olej na vysokou teplotu a postupně ho vmícháme k lilkům.
- 5Salát podáváme ozdobený nakrájenými kolečky rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 13. 7. 2016
Malidžano-lilkový salát
Pomazánku malidžano (zelený ajvar) znám z Chorvatska a moc jsem se na ni těšila. Musím ale konstatovat, že toto sice je docela dobrá pomazánka (pod slovem salát si přece jen představuju něco jiného), ale malidžano to není. U lilku chybí informace pro začátečníky, že se musí před tepelnou úpravou propíchat, jinak vám při pečení exploduje. Lilky se opékají nad grilem, tím získají kouřovou chuť a také by v malidžanu neměly chybět nad grilem pečené papriky. Nemůžu hodnotit kladně.