Maminčina rajčatová omáčka

55 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
127 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata oloupeme tak, že je ponoříme na 20-30 vteřin do vařící vody a následně je zchladíme ve studené vodě. Rajčata nakrájíme.
  • 2
    Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej na středním plameni a 4-5 minut restujeme nasekaný česnek a cibuli. Přidáme rajčata, vodu, nasekanou bazalku, petržel, sůl a pepř.
  • 3
    Přivedeme k varu, potom plamen snížíme a necháme v nezakrytém hrnci provařit 45 minut.
  • 4
    Občas zamícháme, aby se rajčata dobře promíchala.
  • 5
    Pokud máme raději hladší omáčku, necháme ji zchladit a rozmixujeme. Omáčku, která nám zbude, můžeme až 5 dní uchovat v lednici nebo ji zmrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.