Mandlová bábovka s višněmi

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme heru do pěny, postupně přimícháváme cukr, vejce, pomerančovou kůru, špetku soli, mouku, kypřící prášek do pečiva, nasekané mandle, rum a vypeckované a omyté višně. Vymícháme hladké těsto.
  • 2
    Bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Těsto nalijeme do formy a pečeme 50 minut. Po upečení bábovku vyklopíme z formy, necháme zchladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.