Mandlová bábovka s višněmi
70 min.
Ingredience
- 100gramůHera
- 100gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 1lžícePomerančová kůra
- 1špetkaSůl
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMandle
- 2lžíceRum
- 40gramůVišně
- 2lžíceStrouhanka
- 60gramůCukr moučkový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme heru do pěny, postupně přimícháváme cukr, vejce, pomerančovou kůru, špetku soli, mouku, kypřící prášek do pečiva, nasekané mandle, rum a vypeckované a omyté višně. Vymícháme hladké těsto.
- 2Bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Těsto nalijeme do formy a pečeme 50 minut. Po upečení bábovku vyklopíme z formy, necháme zchladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.