Mandlová omáčka
25 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín římský
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1kusŠalotka
- 1lžičkaKari koření
- 100gramůMandle
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Šalotku nasekáme a podusíme ji společně s mletými mandlemi na rozpáleném másle. Přilijeme vývar a bílé víno a vaříme do mírného zhoustnutí.
- 2Poté přimícháme kari, smetanu a základní světlou omáčku. Dochutíme solí, pepřem, římským kmínem a citronovou šťávou.
- 3Omáčka je vhodná k zelenině, zejména ke květáku a kedlubnám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.