Mandlové krokety
60 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 75gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 60gramůMandle
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůStrouhanka
- 200gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
52 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
963 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, uvaříme ve slané vodě, ihned scedíme a prolisujeme do kastrolku. Přidáme přeškvařené máslo (bez vody), na plotně vařečkou 2 minuty propracováváme, přidáme žloutky a vypracujeme na tuhou hmotu. Tu necháme vystydnout, pak z ní na vále utvoříme 12 válečků, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi strouhaných mandlí a strouhanky.
- 2Takto připravené krokety smažíme na oleji dozlatova a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.