Mandlové krokety

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
52 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
963 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, uvaříme ve slané vodě, ihned scedíme a prolisujeme do kastrolku. Přidáme přeškvařené máslo (bez vody), na plotně vařečkou 2 minuty propracováváme, přidáme žloutky a vypracujeme na tuhou hmotu. Tu necháme vystydnout, pak z ní na vále utvoříme 12 válečků, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi strouhaných mandlí a strouhanky.
  • 2
    Takto připravené krokety smažíme na oleji dozlatova a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.