Mandlovo-datlové kuličky z mletého masa
65 min.
Ingredience
- 30gramůMandle
- 100gramůRýže Basmati
- 1lžičkaSůl
- 500gramůVepřové maso mleté
- 1špetkaPepř černý mletý
- 130gramůDatle
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceStrouhanka
- 1kusBobkový list
- 100mililitrůVíno bílé
- 0,25lžičkaNové koření celé
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 3lžíceOlej rostlinný
- 4kusyCibule
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
37 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Rýži přebereme, promyjeme nejdříve studenou a poté horkou vodou, aby se odplavil škrob, vložíme do vroucí osolené vody, vaříme asi 15 minut do odpaření vody.
- 2Mandle nasekáme a nasucho opražíme na prudším ohni.
- 3K uvařené rýži přimícháme mleté maso, vejce, opražené mandle a nadrobno nasekané vypeckované datle. Přidáme sůl a pepř, promícháme. Z půlky citronu vylisujeme šťávu a vmícháme do směsi.
- 4Z takto připravené směsi tvarujeme kuličky o průměru asi 3 cm. Obalujeme je ve strouhance a klademe do pánve na rozehřátý olej, krátce opékáme.
- 5Na jiné pánvi osmahneme na rozehřátém oleji na jemno nasekanou cibuli. Když zesklovatí, zalijeme ji bílým vínem a vývarem, ochutíme bobkovým listem a novým kořením. Dusíme na mírném ohni 10-15 minut.
- 6Opečené masové kuličky povaříme v takto připravené omáčce ještě asi 10 minut na mírném ohni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.