Mandlovo-datlové kuličky z mletého masa

65 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
37 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži přebereme, promyjeme nejdříve studenou a poté horkou vodou, aby se odplavil škrob, vložíme do vroucí osolené vody, vaříme asi 15 minut do odpaření vody.
  • 2
    Mandle nasekáme a nasucho opražíme na prudším ohni.
  • 3
    K uvařené rýži přimícháme mleté maso, vejce, opražené mandle a nadrobno nasekané vypeckované datle. Přidáme sůl a pepř, promícháme. Z půlky citronu vylisujeme šťávu a vmícháme do směsi.
  • 4
    Z takto připravené směsi tvarujeme kuličky o průměru asi 3 cm. Obalujeme je ve strouhance a klademe do pánve na rozehřátý olej, krátce opékáme.
  • 5
    Na jiné pánvi osmahneme na rozehřátém oleji na jemno nasekanou cibuli. Když zesklovatí, zalijeme ji bílým vínem a vývarem, ochutíme bobkovým listem a novým kořením. Dusíme na mírném ohni 10-15 minut.
  • 6
    Opečené masové kuličky povaříme v takto připravené omáčce ještě asi 10 minut na mírném ohni.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.