Mangold s rozinkami a piniovými oříšky
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceHrozinky
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOříšky piniové
- 500gramůMangold
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
85 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mangold zbavíme košťálu, propereme a natrháme na kousky.
- 2Na pánvi opražíme oříšky, aby získaly světle hnědou barvu. Vyjmeme. Ve stejné pánvi rozpálíme olej, přidáme červenou cibuli na plátky a smažíme, dokud nezesklovatí. Vložíme česnek, nakrájený na tenké plátky a smažíme ještě minutu. Přidáme mangold i s vodou, která se zachytila na listech, rozinky a skořici.
- 3Přiklopíme, dusíme 2 minuty, dokud mangold nezavadne.
- 4Přimícháme oříšky, osolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.