Mangoldové řapíky na smetaně
40 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 600gramůMangold
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté řapíky mangoldu nakrájíme na delší kousky, vsypeme do hrnce s vařící osolenou vodou a povaříme do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Potom mangold vložíme na rozehřáté máslo, zalijeme smetanou, osolíme a opepříme. Dusíme doměkka a do částečného odpaření smetany. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
- 2Podáváme jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.