Mangoldové závitky
60 min.
Ingredience
- 1kusŠalotka
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 300gramůHovězí maso mleté
- 1špetkaPepř cayenský
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 1kusMangold
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůVývar slepičí
- 4lžíceVíno bílé
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné listy mangoldu, které jsme zbavili žeber, povaříme v osolené vodě asi 2 minuty. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a položíme na utěrku.
- 2Šalotku nadrobno nakrájíme a spolu s částí nasekaného koriandru, citronovou kůrou, šťávou a vejcem vmícháme do mletého masa. Osolíme, opepříme a okořeníme karí.
- 3Náplň rozdělíme na mangoldové listy a svineme je. Závitky opékáme na rozehřátém másle asi 3 minuty. Podlijeme vývarem, vínem a dusíme 15 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a dusíme ještě 5 minut.
- 4Hotový pokrm ozdobíme zbylým koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.