Mangová chilli omáčka k hovězí pečeni
100 min.
Ingredience
- 3gramyPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 250mililitrůVoda pitná
- 10gramůCitrony
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 5gramůSůl
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 30gramůPomeranče
- 2kusyBobkový list
- 2kusyMango
- 3gramyTymián sušený
- 1kusChilli paprička
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- 5gramůKari koření
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 5gramůZázvor mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
17 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl, pepř a kari. Obložíme plátky citrusů a bobkovými listy. Římský hrnec namočíme do vody dle návodu. Mango oloupeme a vypeckujeme. Ovoce jemně nakrájíme a odložíme stranou 4 lžíce. Zbytek rozmixujeme s česnekem, citronovou a pomerančovou šťávou, se sójovou omáčkou a zázvorem. Přidáme tymián, chilli papričku, slunečnicový olej, 250 ml vody. Maso vložíme do římského hrnce a přelijeme omáčkou. Dusíme při 200 °C asi 100 minut. Hotové maso zabalíme do alobalu. Šťávu rozmixujeme ručním mixérem, ochutíme solí a pepřem a vmícháme do ní kostičky manga.
- 2Vhodnou přílohou je rýže s nesolenými pistáciemi posypaná čerstvým koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.