Mangová chilli omáčka k hovězí pečeni

100 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
17 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl, pepř a kari. Obložíme plátky citrusů a bobkovými listy. Římský hrnec namočíme do vody dle návodu. Mango oloupeme a vypeckujeme. Ovoce jemně nakrájíme a odložíme stranou 4 lžíce. Zbytek rozmixujeme s česnekem, citronovou a pomerančovou šťávou, se sójovou omáčkou a zázvorem. Přidáme tymián, chilli papričku, slunečnicový olej, 250 ml vody. Maso vložíme do římského hrnce a přelijeme omáčkou. Dusíme při 200 °C asi 100 minut. Hotové maso zabalíme do alobalu. Šťávu rozmixujeme ručním mixérem, ochutíme solí a pepřem a vmícháme do ní kostičky manga.
  • 2
    Vhodnou přílohou je rýže s nesolenými pistáciemi posypaná čerstvým koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.