Marinovaná cuketa ve víně se zeleným pepřem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
642 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme marinádu: omyjeme a drobně pokrájíme bylinky - petrželku, citrónovou mátu, bazalku. Oloupanou šalotku s česnekem drobně pokrájíme, vložíme do rendlíku k bylinkám, přidáme nadrobno pokrájená sušená rajčata, přilijeme bílé víno, balzamikový ocet, přimícháme zelený pepř a bylinky. Nakonec přilijeme zeleninový bujón, marinádu přivedeme k varu. Rendlík s marinádou odstavíme z plotny a uchováme ji horkou.
  • 2
    Omytou cuketu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky silné přibližně 8 mm. Rozložíme je, pokapeme citrónovou šťávou, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme olej. Plátky obalíme v hladké mouce a restujeme do zlatova (po 1 minutě). Cukety necháme okapat na papírové utěrce. Poté vložíme do zapékací mísy a přelijeme horkou marinádou. Necháme odležet přibližně 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.