Marinovaná cuketa ve víně se zeleným pepřem
50 min.
Ingredience
- 4kusyCuketa
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- Marináda
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaMáta
- 0,5lžíceBazalka
- 2kusyŠalotka
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyRajčata
- 1,5decilitryVíno bílé
- 1,5decilitryOcet ze šampaňského - Balsamic
- 1,5decilitryBujón zeleninový
- 1,5decilitryNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
642 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme marinádu: omyjeme a drobně pokrájíme bylinky - petrželku, citrónovou mátu, bazalku. Oloupanou šalotku s česnekem drobně pokrájíme, vložíme do rendlíku k bylinkám, přidáme nadrobno pokrájená sušená rajčata, přilijeme bílé víno, balzamikový ocet, přimícháme zelený pepř a bylinky. Nakonec přilijeme zeleninový bujón, marinádu přivedeme k varu. Rendlík s marinádou odstavíme z plotny a uchováme ji horkou.
- 2Omytou cuketu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky silné přibližně 8 mm. Rozložíme je, pokapeme citrónovou šťávou, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme olej. Plátky obalíme v hladké mouce a restujeme do zlatova (po 1 minutě). Cukety necháme okapat na papírové utěrce. Poté vložíme do zapékací mísy a přelijeme horkou marinádou. Necháme odležet přibližně 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.