Marinovaná divoká husa
90 min.
Ingredience
- 1kusHusa divoká
- 200gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- Mořidlo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Husu pečlivě očistíme, osolíme a alespoň na dva dny vložíme do mořidla. Během moření husu obracíme.
- 2Mořidlo připravíme svařením vody s octem, cibulí a kořením.
- 3Husu z mořidla vyjmeme, necháme řádně okapat a prsa prošpikujeme klínky z poloviny slaniny. Celou husu osolíme a opepříme.
- 4V pekáči rozpustíme zbytek slaniny nakrájené na kostičky, vložíme cibuli nakrájenou na kolečka, přilijeme dvě sběračky mořidla a husu pečeme v předehřáté troubě. Během pečení husu poléváme výpekem a podle potřeby podléváme mořidlem.
- 5Upečenou husu vyjmeme z pekáče, do šťávy vmícháme smetanu a husu do pekáče vrátíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.