Marinovaná divoká husa

90 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Husu pečlivě očistíme, osolíme a alespoň na dva dny vložíme do mořidla. Během moření husu obracíme.
  • 2
    Mořidlo připravíme svařením vody s octem, cibulí a kořením.
  • 3
    Husu z mořidla vyjmeme, necháme řádně okapat a prsa prošpikujeme klínky z poloviny slaniny. Celou husu osolíme a opepříme.
  • 4
    V pekáči rozpustíme zbytek slaniny nakrájené na kostičky, vložíme cibuli nakrájenou na kolečka, přilijeme dvě sběračky mořidla a husu pečeme v předehřáté troubě. Během pečení husu poléváme výpekem a podle potřeby podléváme mořidlem.
  • 5
    Upečenou husu vyjmeme z pekáče, do šťávy vmícháme smetanu a husu do pekáče vrátíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.