Marinovaná hlíva s rajčaty
30 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata nakrájíme na plátky, cibuli s česnekem oloupeme a drobně nakrájíme. Bazalku opláchneme a vodu vytřeseme. Hlívu otřeme papírovým ubrouskem a hlavy roztrhneme na 3 kousky.
- 2Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, hlívy na něm opečeme z obou stran dvě minuty. Poté ji vyjmeme a rozložíme na větší mísu.
- 3Zbývající olej rozehřejeme na pánvi, vložíme rajčata, opečeme z každé strany dvě minuty. Poté přidáme česnek s cibulí, přiklopíme a přikryté dusíme 5 minut. Jednou promícháme. Dle chuti osolíme a opepříme a rozložíme na mísu k houbám.
- 4Do zbylého oleje přilijeme ocet, 3 lžíce vody, osolíme, opepříme a marinádu necháme přejít varem. Ještě horkou marinádou přelijeme houby s rajčaty, přikryjeme a necháme odstát půl hodiny při pokojové teplotě. Na závěr posypeme bazalkou a podáváme jako přílohu ke grilovanému masu a rybám anebo jako součást studeného bufetu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.