Marinovaná hovězí žebírka na grilu - Swí galbi kúi

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
50 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
470 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme z něj tuk a šlachy a nakrájíme ho na delší pruhy, silné asi půl centimetru. Na obou stranách masa uděláme ještě zářezy, aby se maso lépe propeklo.
  • 2
    Piniové oříšky oloupeme a rozdrtíme na prášek, hruškový sirup smícháme s rýžovým vínem a ve vzniklé kořenící zálivce necháme 10 minut marinovat maso.
  • 3
    Mezitím si uděláme kořenící marinádu. Kořenící marinádu připravíme smícháním oloupaného, nadrobno nasekaného česneku a cibulky spolu s cukrem, medem, olejem, sojovou omáčkou, solí a pepřem a cibulovou šťávou.
  • 4
    K odleženému masu přimícháme polovinu kořenící marinády a maso s marinádou necháme uležet 30 - 60 minut. Když je maso uleželé, vmícháme do něj druhou polovinu kořenící marinády a na rozpáleném grilu maso grilujeme na prudkém ohni 2 minuty z každé strany. Grilovaná hovězí žebra podáváme teplá, posypaná práškem z pinií.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.