Marinovaná hřebenatka svatojakubská
15 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 1kusChilli paprička
- 10gramůZázvor mletý
- 10gramůCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 20gramůCukr třtinový
- 1lžičkaSezam - semena
- 1kusLotosový kořen
- 50mililitrůLimetková šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůHřebenatka
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V misce si smícháme sůl, pepř, 25 ml oleje a limetkovou šťávu. Maso z hřebenatky svatojakubské nakrájíme na plátky a pomažeme směsí z misky. Necháme chvíli odležet.
- 2Mezitím si do mixéru dáme chilli papričku, zázvor, citronovou šťávu a česnek s cukrem. Rozmixujeme na kaši.
- 3Na pánvi rozpálíme zbylý olej a za stálého míchání hřebenatky smažíme cca pět minut.
- 4Na talíř už jen rozložíme maso a přidáme trochu chilli směsi. Vše na závěr ozdobíme plátky okurky, sezamovým semínkem a nasucho osmaženým lotosovým kořenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.