Marinovaná kančí kýta
210 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 400gramůZeleninová směs pod svíčkovou - mražená
- 2kilogramyKančí maso
- 2kusyBobkový list
- 10gramůTymián čerstvý
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 750mililitrůVíno červené
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusPomeranče
- 20gramůMarmeláda pomerančová
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůJíška instantní
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
19 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na tenké kroužky. Maso omyjeme, vložíme do mísy, přidáme cibuli, zeleninu, bobkový list, 1 snítku tymiánu a rozmarýnu a vše zalijeme červeným vínem a octovou esencí. Marinujeme 2-3 dny a maso často obracíme.
- 2Kýtu vyjmeme, osušíme a po všech stranách opečeme na přepuštěném másle. Osolíme a opepříme. Marinádu procedíme. Maso dusíme 2 1/2-3 hodiny a přitom podle potřeby přiléváme marinádu a asi 125 ml horké vody. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Šťávu povaříme, přidáme šťávu a kůru z pomeranče, pomerančovou marmeládu a smetanu a ještě chvíli vaříme. Zahustíme instantní jíškou. Hotovou omáčku posypeme zbývajícími lístky tymiánu.
- 3Chutná s růžičkovou kapustou a glazovanými kaštany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.