Marinovaná kuřecí křidýlka s omáčkou Caroline-BBq
180 min.
Ingredience
- 120gramůOlej arašídový (podzemnicový)
- 250gramůMed včelí
- 200gramůMáslo čerstvé
- 4gramySůl
- 50gramůPepř černý mletý
- 130mililitrůCitronová šťáva
- 50mililitrůRajčatová šťáva
- 300gramůKarotka
- 400gramůOkurky
- 300gramůCeler řapíkatý
- 450gramůBarbecue omáčka
- 1500gramůKuřecí křídla
- 300gramůOlej slunečnicový
- Omáčka z manga a chilli Ambiente [46919]
- 2gramyChilli koření mleté
- 200gramůKečup
- 4gramyKoriandr mletý
- 120gramůMarmeláda mangová
- 4gramyPaprika mletá sladká
- 2gramyPepř cayenský
- 4gramyPetržel - nať
- 4gramyProvensálské koření
- 80gramůPyré mangové
- 4gramySůl
- Zakysaná česneková smetana Ambiente [46911]
- 32gramůČesnek
- 2gramyChilli koření mleté
- 4gramySůl
- 400gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
941 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
71 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Chlazená kuřecí křidýlka rozdělíme ostrým nožem v kloubu na dvě části, dáme je do velké mísy, osolíme, opepříme, promícháme se slunečnicovým olejem a necháme dvě hodiny v chladničce marinovat.
- 2Mezitím připravíme Caroline-BBQ omáčku. V míse vyšleháme 250 g změklého másla s 350 g medu, přidáme barbecue omáčku s citrónovou šťávou a tomatovým džusem, vše dobře promícháme. Dále na hranolky nakrájíme oloupanou karotku, oloupané čerstvé okurky a řapíkatý celer.
- 3V hluboké pánvi rozpálíme arašídový olej na 200°C, na něm pomalu smažíme marinovaná křidýlka, aby byla upečená do zlatova a propečená až ke kosti. Hotová osmažená křidýlka zalijeme Caroline-BBQ omáčkou, dobře promícháme, aby křidýlka byla omáčkou dobře obalena a rozdělíme je na talíře.
- 4Křidýlka servírujeme obložená zeleninovými hranolky, se zakysanou smetanou s česnekem Ambiente a mango-chilli omáčkou Ambiente jako dipy.
- 6Zakysaná česneková smetana Ambiente [46911]: oloupaný česnek dáme na 15 minut do trouby, předehřáté na 180 °C.
- 7Česnek necháme trochu vychladnout, pozé ho nožem rozsekáme na drobné kousky. Nesmíme mixovat, vznikla by totiž pasta.
- 8Připravený česnek dobře promícháme se zakysanou smetanou, chilli kořením a solí.
- 10Omáčka z manga a chilli Ambiente [46919]: omytou a osušenou petrželovou nať nasekáme na kousky.
- 11Mangové pyré a mangovou marmeládu dáme do mixéru, na jemno rozmixujeme na konzistenci hořčice, přidáme sladký kečup Heinz, provensálské koření, sladkou papriku, drcený koriandr, připravenou petrželovou nať, chilli koření, cayenský pepř, osolíme. Mixujeme, dokud omáčka není hladká.
- 12Je vhodné připravit si omáčku nejméně dvě hodiny předem, aby se chuti a vůně jednotlivých ingrediencí dobře spojily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.