Marinovaná makrela
75 min.
Ingredience
- marináda
- 3kusyCibule
- 1,5decilitryVíno bílé
- 1,5decilitryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1kusCitrony
- 1špetkaBobkový list
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCeler bulvový
- 2kusyPaprika zelená
- 4lžícePetržel - nať
- 4kusyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceSůl
- 1kusCitrony
- 10kusůMakrela obecná
- 6lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryOlej olivový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1738 kcal
Bílkoviny
141 g
Tuky
119 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme marinádu. Cibuli, mrkev, celer, petržel a papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
- 2Do hrnce nalijeme 1,5 dl vody, 1.5 dl bílého vína, přidáme pokrájený česnek, bobkový list, všechnu pokrájenou zeleninu a pomalu vaříme pod pokličkou do změknutí zeleniny. Marinádu dochutíme solí, pepřem, pár kapkami citronové šťávy a drobně nakrájenou petrželovou natí.
- 3Čerstvé makrely očistíme, omyjeme, dobře osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji je usmažíme z každé strany do zlatohněda.
- 4Usmažené makrely položíme do mísy, zalijeme marinádou a necháme v chladničce 1 hodinu odležet.
- 5Až potom je servírujeme na talíři, obložené čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.