Marinovaná makrela

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1738 kcal
Bílkoviny
141 g
Tuky
119 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme marinádu. Cibuli, mrkev, celer, petržel a papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Do hrnce nalijeme 1,5 dl vody, 1.5 dl bílého vína, přidáme pokrájený česnek, bobkový list, všechnu pokrájenou zeleninu a pomalu vaříme pod pokličkou do změknutí zeleniny. Marinádu dochutíme solí, pepřem, pár kapkami citronové šťávy a drobně nakrájenou petrželovou natí.
  • 3
    Čerstvé makrely očistíme, omyjeme, dobře osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji je usmažíme z každé strany do zlatohněda.
  • 4
    Usmažené makrely položíme do mísy, zalijeme marinádou a necháme v chladničce 1 hodinu odležet.
  • 5
    Až potom je servírujeme na talíři, obložené čerstvou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.