Marinovaná makrela zapékaná s rajčaty

75 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
57 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé makrely rozřízneme od řitního otvoru k hlavě, vyjmeme vnitřnosti a odřežeme hlavy, ploutve a ocasy. Poté makrely rozřízneme podélně okolo páteře, které vyjmeme, ryby vykostíme a důkladně omyjeme pod tekoucí vodou.
  • 2
    Pažitku a čerstvý kopr omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme bylinky každou zvlášť. Připravíme si marinádu: Do mísy dáme 2,1 dl olivového oleje, čerstvě mletý pepř 4 barev a bílý pepř, špetku šafránu, 4 lžíce citrónové šťávy, 1 lžičku soli, pažitku a marinádu dobře promícháme. Makrely naložíme do marinády a odložíme je do chladničky na 2 hodiny. Mezitím si omyjeme rajčata, očistíme cibuli a pokrájíme vše na plátky.
  • 3
    Do pekáčku vytřeného máslem dáme na dno plátky cibule. Na ni položíme makrely, mírně je osolíme a zakryjeme plátky rajčat, které posypeme pepřem, cukrem, solí a koprem.
  • 4
    Pekáček zakryjeme víkem a dáme do předem vyhřáté trouby na 200°C péct. Pečeme 35-45 minut dozlatova.
  • 5
    Makrely dáme na talíře, přidáme k nim upečenou zeleninu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.