Marinovaná makrela zapékaná s rajčaty
75 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCibule
- 350gramůRajčata
- 4plátkyMakrela obecná
- 4špetkyPepř černý mletý
- 4špetkyCukr krupice
- 4lžíceKopr čerstvý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- Marináda
- 2,1decilitryOlej olivový
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 2špetkyPepř bílý
- 1špetkaŠafrán
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 3lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
57 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé makrely rozřízneme od řitního otvoru k hlavě, vyjmeme vnitřnosti a odřežeme hlavy, ploutve a ocasy. Poté makrely rozřízneme podélně okolo páteře, které vyjmeme, ryby vykostíme a důkladně omyjeme pod tekoucí vodou.
- 2Pažitku a čerstvý kopr omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme bylinky každou zvlášť. Připravíme si marinádu: Do mísy dáme 2,1 dl olivového oleje, čerstvě mletý pepř 4 barev a bílý pepř, špetku šafránu, 4 lžíce citrónové šťávy, 1 lžičku soli, pažitku a marinádu dobře promícháme. Makrely naložíme do marinády a odložíme je do chladničky na 2 hodiny. Mezitím si omyjeme rajčata, očistíme cibuli a pokrájíme vše na plátky.
- 3Do pekáčku vytřeného máslem dáme na dno plátky cibule. Na ni položíme makrely, mírně je osolíme a zakryjeme plátky rajčat, které posypeme pepřem, cukrem, solí a koprem.
- 4Pekáček zakryjeme víkem a dáme do předem vyhřáté trouby na 200°C péct. Pečeme 35-45 minut dozlatova.
- 5Makrely dáme na talíře, přidáme k nim upečenou zeleninu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.