Marinovaná žebra
100 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyVepřová žebra
- Na marinádu
- 20mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaKoření grilovací
- Na omáčku
- 120mililitrůMelasa
- 75mililitrůSirup javorový
- 75mililitrůOcet vinný
- 40mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 20mililitrůHořčice
- 1stroužekČesnek
- 3gramyPaprika mletá sladká
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 250mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1115 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
76 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
723 mg
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Žebra vložíme do mělké větší mísy, potřeme bohatě olejem smíchaným s grilovacím kořením, zakryjeme a necháme v chladnu několik hodin marinovat.
- 2Z předepsaných ingrediencí smícháme grilovací omáčku, kterou na pánvi povaříme 10 minut, dokud nezhoustne. Vychladlou omáčku naneseme na marinované maso a grilujeme pozvolna, často otáčíme a potíráme omáčkou, až je maso propečené a křupavé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.