Marinovaná zelenina po arménsku

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
4 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
26 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci svaříme 1 l vody se solí, přidáme vinný ocet, přivedeme do varu, ale nevaříme a do horkého nálevu nasypeme sekaný estragon, mátu, kopr a petrželku, hrnec přikryjeme a nálev necháme vychladnout.
  • 2
    Zatím si připravíme zeleninu. Lilky nakrájíme na kolečka, 1 minutu je povaříme v osolené vodě vyjmeme z vody a necháme na cedníku okapat. Mrkve a červenou řepu vcelku povaříme 5 minut, mrkve nakrájíme na kolečka a oloupané řepy na nudličky. Ostatní zeleninu zpracujeme v syrovém stavu. Zelí nakrouháme, cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku podélně na poloviny, paprikové lusky, okurku, zelená rajčata a jablka na nudličky.
  • 3
    Všechnu zeleninu promícháme a vložíme do většího kameninového hrnce, nebo velké okurkové sklenice, zalijeme studenou marinádou a necháme v chladnu týden uležet.
  • 4
    Arménská marinovaná zelenina je vhodnou přílohou k masu, vaječným i bramborovým pokrmům, uzeninám i jako samostatný předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.