Marinované dušené krevety s chřestem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
85 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
585 mg
Cukr
113 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninový vývar dolijeme 100 ml vody a přivedeme k varu. Z očištěného a omytého chřestu odkrojíme spodní části a odložíme je. Když se vývar začne vařit, vložíme do něj hlavní části chřestu a vaříme přibližně 5 minut.
  • 2
    Když je chřest uvařený na skus, vyjmeme ho, do vývaru vložíme omyté a očištěné krevety. Necháme je vařit 2 minuty, poté je vylovíme. Když krevety vychladnou, odstraníme z nich schránky.
  • 3
    Marinádu připravíme rozmícháním oleje s citronovu šťávou, solí a pepřem. Čerstvý rozmarýn a petrželovou nať opláchneme, vodu z nich setřepeme, bylinky nasekáme. Rozmarýn i petrželku přidáme do marinády, vložíme do ní chřest a krevety a necháme 2-3 hodiny odpočívat v chladu.
  • 4
    Rajčata vyjmeme z plechovky, nakrájíme na kostičky. Žampiony okapeme, nakrájíme na tenčí plátky.
  • 5
    Po uplynutí doby marinování krevety a chřest rozložíme na mísu spolu s rajčaty a žampiony, pokapeme marinádou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.