Marinované dušené krevety s chřestem
40 min.
Ingredience
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 12kusůKrevety tygří - loupané
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1lžíceRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceŽampiony - sterilované
- 100mililitrůVoda pitná
- 380gramůChřest zelený
- 0,5lžičkaRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
85 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
585 mg
Cukr
113 mg
Postup přípravy
- 1Zeleninový vývar dolijeme 100 ml vody a přivedeme k varu. Z očištěného a omytého chřestu odkrojíme spodní části a odložíme je. Když se vývar začne vařit, vložíme do něj hlavní části chřestu a vaříme přibližně 5 minut.
- 2Když je chřest uvařený na skus, vyjmeme ho, do vývaru vložíme omyté a očištěné krevety. Necháme je vařit 2 minuty, poté je vylovíme. Když krevety vychladnou, odstraníme z nich schránky.
- 3Marinádu připravíme rozmícháním oleje s citronovu šťávou, solí a pepřem. Čerstvý rozmarýn a petrželovou nať opláchneme, vodu z nich setřepeme, bylinky nasekáme. Rozmarýn i petrželku přidáme do marinády, vložíme do ní chřest a krevety a necháme 2-3 hodiny odpočívat v chladu.
- 4Rajčata vyjmeme z plechovky, nakrájíme na kostičky. Žampiony okapeme, nakrájíme na tenčí plátky.
- 5Po uplynutí doby marinování krevety a chřest rozložíme na mísu spolu s rajčaty a žampiony, pokapeme marinádou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.