Marinované jehněčí kotlety s rajčaty a paprikou
105 min.
Ingredience
- 6kusůJehněčí kotlety
- 2hrstiPetržel - nať
- 3lžíceTymián čerstvý
- 3lžíceOlej olivový
- 3lžíceOcet vinný červený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůRajčata
- 1kusPaprika zelená
- 1kusCibule červená
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme marinádu z nasekaného čerstvého tymiánu (nebo 2 lžic sušeného tymiánu), olivového oleje, červeného vinného octa, soli a černého pepře, které v nekovové misce smícháme. Poté v marinádě obalíme velké jehněčí kotlety zbavené přebytečného tuku, zakryjeme a 1 hodinu necháme v chladničce.
- 2Rozehřejeme troubu na 220°C.
- 3Na zeleninovou směs si nejdříve připravíme podlouhá rajčata, která zalijeme vroucí vodou, po 1/2 minutě sloupneme slupku, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Potom přidáme kostičky zelené papriky bez semen, jemně nasekanou červenou cibuli a česnek, okořeníme. Připravenou zeleninovou směsí zasypeme kotlety a pečeme 35-45 minut, záleží na tom, zda má být maso propečené méně nebo více. Po vytažení z trouby zabalíme alobalem a ještě 5 minut necháme stát. Před podáváním zdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.