Marinované jehněčí kotlety s rajčaty a paprikou

105 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme marinádu z nasekaného čerstvého tymiánu (nebo 2 lžic sušeného tymiánu), olivového oleje, červeného vinného octa, soli a černého pepře, které v nekovové misce smícháme. Poté v marinádě obalíme velké jehněčí kotlety zbavené přebytečného tuku, zakryjeme a 1 hodinu necháme v chladničce.
  • 2
    Rozehřejeme troubu na 220°C.
  • 3
    Na zeleninovou směs si nejdříve připravíme podlouhá rajčata, která zalijeme vroucí vodou, po 1/2 minutě sloupneme slupku, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Potom přidáme kostičky zelené papriky bez semen, jemně nasekanou červenou cibuli a česnek, okořeníme. Připravenou zeleninovou směsí zasypeme kotlety a pečeme 35-45 minut, záleží na tom, zda má být maso propečené méně nebo více. Po vytažení z trouby zabalíme alobalem a ještě 5 minut necháme stát. Před podáváním zdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.