Marinované jehněčí s makadamovými ořechy
140 min.
Ingredience
- 650gramůJehněčí kýta
- 1lžičkaSůl
- 20gramůHrozinky
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceLibeček
- 1,7decilitryMléko zahuštěné neslazené
- 1decilitrVoda pitná
- Marináda
- 2lžíceZázvor celý
- 60gramůOříšky makadamové
- 20gramůMandle
- 3kusyŠalotka
- 1,7decilitryJogurt bílý smetanový
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 3lžičkyKoriandr čerstvý
- 2lžičkyKardamom
- 0,5lžičkaPepř citronový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
79 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso odblaníme, zbavíme tuku a žilek. Omyté a osušené ho nakrájíme na kostky a osolíme. Zázvor očistíme a nastrouháme. Makadamové ořechy s oloupanými mandlemi pomeleme nahrubo a dáme je do mísy. Přidáme k nim drobně nakrájenou šalotku, nastrouhaný zázvor, bílý smetanový jogurt, citrónovou šťávu, mletý koriandr s kardamonem a čerstvě pomletý citrónový pepř. Směs promícháme, vložíme do ní maso a dobře promícháme, aby se směs nabalila na maso. Necháme ho v misce přes noc marinovat v chladničce.
- 2Omyjeme hrozinky a necháme je okapat. Petrželovou nať a libeček omyjeme a drobně pokrájíme. Maso s marinádou vložíme do hrnce se silným dnem, zalijeme ho kondenzovaným neslazeným mlékem, přimícháme hrozinky, libeček a přivedeme k varu. Pak maso pod pokličkou dusíme při nízké teplotě přibližně 90 minut. Poté odložíme poklici a vaříme do zhoustnutí asi 20-30 minut. Během vaření přilijeme vodu. Před dovařením maso dochutíme solí a přimícháme petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.