Marinované karbanátky z vepřového a kančího masa
75 min.
Ingredience
- 3decilitryVoda pitná
- 1,5decilitryOlej slunečnicový
- Karbanátky
- 250gramůVepřový bok
- 300gramůKančí maso
- 50gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 3lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 2špetkyNové koření mleté
- 1lžičkaPaprika červená
- 1lžíceMajoránka
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůStrouhanka
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Marináda
- 200gramůOkurky
- 200gramůLečo sterilované
- 300gramůMajonéza
- 200gramůHrášek mražený
- 3špetkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 5decilitrůVíno bílé
- Na ozdobení
- 200gramůSalát hlávkový
- 10kusůŘedkvička
- 2kusyKapie
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1326 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
114 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček a kančí maso (na guláš) dobře omyjeme a nakrájíme na kostky. Očistíme cibule, rozkrájíme je na poloviny. Maso i cibuli a rozkrájenou uzenou slaninu pomeleme na masovém strojku a dáme do větší mísy. Přidáme utřený česnek, sůl, pepř, chilli, nové koření, červenou papriku, majoránku, vejce, strouhanku a směs dobře promícháme.
- 2Utvoříme karbanátky o průměru asi 6-7 cm, které obalíme v hladké mouce.
- 3V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej a karbanátky smažíme z každé strany po 3-4 minutách dozlatova. Osmažené odkládáme do rendlíku tak, že je poskládáme těsně vedle sebe, přilijeme 2-3 dl vody, zakryjeme poklicí a dusíme je 15 minut. Poté karbanátky vyjmeme ze zbývající šťávy, rozložíme je na tác a necháme vychladnout.
- 4Připravíme marinádu. V kastrolku přivedeme k varu 3 dl vody ve které 1-2 minuty povaříme mražený zelený hrášek. povařený scedíme a necháme okapat. Sladkokyselé nakládané okurky nakrájíme na tenké nudličky. 200 g sterilovaného leča scedíme z nálevu a dáme do mísy. Přidáme k němu majonézu Hellmans, okurky, hrášek, 0.5 dl nálevu z okurek (lák), vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Poté přilijeme 5 dl bílého vína, důkladně promícháme a marinádou zalijeme usmažené karbanátky. Zakryjeme je a odložíme do chladničky minimálně na 10-12 hodin.
- 5Omyjeme hlávkový salát a ředkvičky, které ozdobně pokrájíme. Červené nakládané kápie nakrájíme na proužky.
- 6Druhý den karbanátky podáváme na míse, obložené listy salátu, ředkvičkami a kápií.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.