Marinované krůtí špízy
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůKrůtí prsa
- 1lžíceMajoránka
- 200mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůRajčata Cherry
- 2lžíceHořčice
- 1kusJablka
- 1stroužekČesnek
- 150gramůŠvestky sušené
- 5lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
18 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Omytá krůtí prsa nakrájíme na 4 řízky, podélně je rozpůlíme. Majoránku nadrobno nasekáme, smícháme s oloupaným, nasekaným česnekem, vínem hořčicí, solí a pepřem. Do marinády vložíme maso a marinujeme 3 hodiny.
- 2Oloupanou cibuli rozkrájíme na čtvrtky, oloupané jablko zbavené jádřince pokrájíme na dílky.
- 3Maso vyjmeme z marinády, osušíme, pruhy masa střídavě s omytými rajčaty, vypeckovanými švestkami, cibulí a jablky napichujeme na špízy, které potřeme olejem.
- 4Špízy grilujeme za častého obracení asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 26. 2. 2017
Marinované krůtí špízy
Nemáme příliš rádi grilovaná rajčata, takže jsem místo nich použila nakrájenou slaninu. Koření jsem dala podle chuti. Hořčici jsem použila dijonskou. Kombinace takto ochuceného masa s ovocem a slaninou je výborná. Doporučuju.