Marinované kuře na grilu na medu
40 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí stehna
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůOregano sušené
- 1decilitrOlej olivový
- 2lžíceMed včelí
- 2lžícePomerančová šťáva
- 10gramůKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
29 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do misky vlijeme olej, přidáme nastrouhanou kůru z 1 ks citrónu
- 2šťávu z 1 ks pomeranče, prolisovaný česnek, med, kmín, sůl, pepř, oregano a suroviny dobře promícháme.
- 3Do připravené marinády naložíme omytá kuřecí stehna, které necháme marinovat 4 hodiny.
- 4Připravíme gril na vysokou teplotu, rošt potřeme olejem a na něj naskládáme kuřecí stehna, ale marinádu nesundáváme. Čím více marinády na stehnech zůstane, tím lépe. Maso opékáme po každé straně přibližně 20 minut.
- 5Upečená stehna upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.