Marinované kuře s vaječnou rýží
35 min.
Ingredience
- 250gramůRýže loupaná
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 60mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 4gramyZázvor celý
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyKuřecí prsa
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůCibulka jarní
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
18 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
989 mg
Postup přípravy
- 1Zázvor a česnek oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vejce rozšleháme. Cibulku pokrájíme na kolečka. Smícháme 2 lžíce oleje, sójovou omáčku, mirin, polovinu česneku a zázvor. Do připravené marinády namočíme maso.
- 2Rýži uvaříme v osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Grilovací pánev rozpálíme a ogrilujeme na ní marinované maso, cca 3 minuty z každé strany. Rozpálíme na druhé pánvi dvě lžíce oleje, přilijeme vejce a mícháme dokud nejsou hotová. Poté z pánve vyjmeme, dolijeme zbytek oleje a osmažíme na něm cibulku a zbytek česneku. Smažíme 1 minutu. Poté smícháme s rýží a vajíčky, osolíme a opepříme. Servírujeme s grilovaným kuřecím masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.