Marinované kuřecí řízky
60 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej olivový
- 6kusůŠalotka
- 40gramůEstragon
- 600gramůKuřecí prsa
- 30gramůOřechy vlašské
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusJablka
- 25gramůHořčice
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
25 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Olivový olej, šalotky, česnek, čestvý estragon, hořcici, sůl a pepř důkladně rozmícháme v míse.
- 2Do mísy přidáme kuřecí řízky, promícháme s ostatními surovinami, mísu zakryjeme potravinovou fólií a uložíme na 4 hodiny do chladničky.
- 3Maso vyjmeme a marináru odložíme k pozdějšímu použití. Pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejeme a kuřecí řízky prudce opečeme po obou stranách dozlatova. Odložíme do teplé mísy.
- 4Na pánev nalijeme marinádu, přivedeme k varu a zaprášíme moukou. Přidáme kuřecí vývar, jablka, vlašské ořechy a omáčku mírně vaříme 5 minut. Do omáčky vrátíme kuřecí maso, postupně přilijeme smetanu a omáčku 2 minuty opatrně povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.